Tegenwoordig krijgen we steeds meer vaste kosten. We hebben allerlei soorten abonnementen, verzekeringen en hypotheken die maandelijks moeten worden betaald. Deze kosten zijn niet erg hoog, maar zullen zich snel opstapelen. Daarom is het handig om de punten te zien die geld kunnen besparen. Het kiezen van de juiste zorgverzekering kan gemakkelijk geld besparen. Jaarlijks stappen duizenden mensen over naar een andere zorgverzekeraar omdat ze zien dat ze hier veel geld kunnen besparen. U moet echter weten hoe u de juiste zorgverzekering kiest. Om je te helpen heb ik een drie stappenplan voor je ontwikkeld.

Schrijf op wat in uw zorgverzekering moet zitten

Allereerst is het handig om een ​​duidelijk beeld te hebben van welke zorgverzekering u wilt. Het verplichte deel van uw zorgverzekering dekt alleen de kosten van basiszorg. Wilt u andere vergoedingen betalen? Dan is het noodzakelijk om een ​​aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Ook moet u rekening houden met de hoogte van het eigen risico. Kiest u voor een hoog eigen risico of een laag eigen risico?

Vergelijk de verschillende mogelijkheden

Als u precies weet welke verzekering u wilt, kunt u al deze gegevens invullen bij een zorgvergelijker. Zo’n vergelijkingssite geeft je een duidelijk overzicht van alle zorgverzekeringen die aan jouw specifieke wensen voldoen. Zo vergelijk je ze eenvoudig en weet je snel welke verzekering voor jou het goedkoopst is.

Kies de zorgverzekering voor jou

Met dit overzicht kunt u kiezen. Vergelijkt u bijvoorbeeld op www.zorgkiezer.nl, dan kunt u via deze website ook direct een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Dan gaat deze zorgverzekering in januari 20201 in, want je kunt je zorgverzekering pas na één kalenderjaar wijzigen