Wat is een rolstoelauto precies?

Een rolstoelauto is een auto die zodanig is aangepast dat deze geschikt is voor iemand met een rolstoel. Als rolstoelgebruiker is het meestal niet meer mogelijk om een normale auto te besturen. Er zijn wel een aantal bedrijven die auto’s laten aanpassen zodat je nog wel auto kunt rijden. Zo zijn er bijvoorbeeld auto’s waarmee je gas kunt geven en kunt remmen met je handen. Op deze manier kan jij je auto besturen zonder dat jij je benen hoeft te gebruiken. Natuurlijk kan ook het instappen in een auto lastig zijn als je een rolstoel nodig hebt. Gelukkig zijn hier ook aanpassingen voor te verzinnen. Zo bestaan er bijvoorbeeld draaistoelen, hierdoor kan je een stuk makkelijker in je stoel komen. Een roelstoelauto kopen kan dus een goede oplossing zijn om toch weer auto te kunnen rijden.

Is een aangepast rem- en gassysteem de enigste mogelijkheid?

Natuurlijk is een hand rem- en gassysteem niet de enigste optie. Niet iedere rolstoelgebruiker wil graag rijden door middel van zo een systeem. Een rolstoelauto is helemaal aangepast naar de gebruiker ervan. Meestal is de rolstoelgebruiker niet zelf de bestuurder in de rolstoelauto. Vaak is de auto zodanig aangepast dat de rolstoelgebruiker gemakkelijk achterin kan. Ook hiervoor zijn bepaalde aanpassingen nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oprijstuk zodat de persoon gemakkelijk de rolstoelbus in kan rijden. Maar ook moet de rolstoel binnenin de rolstoelbus gemakkelijk vastgezet kunnen worden. Er zijn zelfs rolstoelbussen met plek voor meerdere rolstoelen.

Waar kan ik een rolstoelauto kopen?

Een rolstoelauto kopen doe je niet bij de normale autodealer. Dit moet gebeuren bij een speciaal bedrijf met ervaring op het gebied van aangepaste auto’s. De rolstoelauto moet eigenlijk altijd helemaal op maat gemaakt worden. Dit omdat iedere rolstoel natuurlijk andere formaten heeft. Dit kan bij verschillende bedrijven, bijvoorbeeld bij Wellner Mobiliteit. Dit bedrijf heeft erg veel ervaring als het om aangepaste rolstoelauto’s gaat. De monteurs van dit bedrijf weten dus goed hoe ze een auto zodanig aanpassen zodat jij hier iets aan hebt. Wellner Mobiliteit is daarnaast ook een erg goede keuze doordat dit bedrijf een aantal bijzondere garanties geeft. De prijzen die ze hanteren bij Wellner Mobiliteit zijn ver van duur. Hierdoor is dit bedrijf ook nog eens een erg voordelige keuze.

De voordelen van Wellner Mobiliteit

Wellner geeft al zijn klanten tien zekerheden. Deze voordelen zorgen ervoor dat een rolstoelauto kopen bij dit bedrijf een erg goed idee kan zijn. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op onderhoud zodra je hier je auto hebt aangeschaft. De mensen van Wellner Mobiliteit kunnen gratis bij je langs komen zodat jij een proefrit kan maken. De rolstoelauto’s worden geleverd met een volle tank en zodra je schade rijdt krijg je een gratis leenauto. Bij de aankoop van je auto krijg je een gratis grote onderhoudsbeurt. Daarnaast krijg je ook zes maanden BOVAG-garantie. Dit zijn een aantal van de voordelen waardoor Wellner Mobiliteit een ontzettend goede keuze is om je rolstoelauto er aan te schaffen.