Kos

Het twee na grootste eiland van de Dodekanesos is Kos. Het eiland ligt in de Egeïsche Zee en hoort dus bij Griekenland. Het eiland ligt echter ter hoogte van de Turkse kust bij de Turkse badplaats Bodrum. Men kan dus ook wel zeggen dat je op Kos kunt genieten van de heerlijke Turkse (en Griekse) temperaturen, volledig in Griekse stijl. De hoofdstad van het eiland heet Kos-stad. In deze stad vind je leuke restaurantjes, winkeltjes en tavernes waar je het echte Griekse eten kunt proberen. Zeker wanneer je graag vis eet is het een aanrader een van de lokale restaurantjes binnen te lopen en in je beste Grieks een vis te bestellen. 

Kos bereiken kan op verschillende manier

De makkelijkste manier om op Kos te komen is natuurlijk met het vliegtuig. Het eiland beschikt over een eigen vliegveld. Ook is het mogelijk Kos te bereiken vanaf een ander eiland in de buurt. Er zijn diverse veerdiensten, bijvoorbeeld met het eiland Rhodos. Het is dus mogelijk een daguitstap naar bijvoorbeeld Rhodos te maken of als je op vakantie in Rhodos bent juist een dag naar Kos te trekken. De reden dat deze verbindingen er zijn is om te zorgen voor meer toerisme. Kos is erg afhankelijk van toerisme. Toch kun je ook gerust Kos bezoeken als je van rust houdt, massatoerisme zul je niet snel op het hele eiland vinden.

Kos

Flora en Fauna op en rond Kos

Kos is heel erg bekend vanwege de verschillende zeeschildpadsoorten die men rond het eiland vindt. Je vindt zelfs de beschermde onechte Karetschildpad op Kos. Veel mensen gaan ook duiken en snorkelen rondom Kos op zoek naar zeeschildpadden. Kos is een vulkanisch eiland en kent daarom vruchtbare en onvruchtbare gebieden. Het landschap bestaat vooral uit heuvels. Alhoewel er geen actieve vulkaan meer op het eiland is zie je toch dat het om een vulkanisch eiland gaat wanneer je de Embros Thermae bezoekt. Deze warmwaterbronnen hebben zelfs temperaturen van 50 graden. Het water is volgens de lokale bevolking, een echte aanrader als je jezelf een boost wil geven en tot rust wil komen.