Een veilige borstvergroting

Welke reden u ook heeft om een borstvergroting te ondergaan, het belangrijkste van allemaal is natuurlijk dat u de toch wel hevige ingreep op een veilige manier laat doen. Maar hoe weet u nou of de ingreep die gedaan word veilig zal zijn? Er zijn een aantal zaken waar u op kan letten om uzelf meer zekerheid te geven van een veilige borstvergroting.

  1. Zorg dat de ingreep word gedaan door een plastisch chirurg.
  2. Zorg dat deze chirurg deze ingreep vaker doet of heeft gedaan.
  3. Zorg dat de implantaten van goede kwaliteit zijn, zo zijn er verschillende implantaten te verkrijgen.
  4. Zorg dat de de kliniek een keurmerk heeft voor de ingreep.

borstvergroting-gevormd-implantaatDe plaatsing van een borst implantaat

De plaatsing van een borst implantaat is erg belangrijk voor het eindresultaat maar ook voor uw veiligheid. De plaatsing van de borst implantaat boven de spier geeft het meest natuurlijke resultaat. De implantaat ligt hiermee dan namelijk onder het borstklierweefsel. Op deze manier beweegt de ingebrachte implantaat op een natuurlijke manier mee met uw lichaam. Wanneer de implantaat op deze manier word geplaatst en u heeft een dunne huid of borstklierweefsel dan kan de implantaat zichtbaar en gevoelig zijn. Het is dus verstandig om dit vooraf met de chirurg te bespreken.

dual-plane-zijDe grote van een implantaat

De grote van een borst implantaat heeft invloed op uw lichaam. Denk aan een te grote implantaat dat deze ook zwaarder zal zijn en u hier rugklachten van kunt gaan krijgen. Daarnaast kan een te grote implantaat ook niet natuurlijk overkomen en in verhouding zijn met uw lichaam. Echter is het niet altijd noodzakelijk om tot een implantaat over te gaan. De reden dat u een borstvergroting zou willen doen kan namelijk verschillende redenen hebben. Zo kan het ook zijn dat uw borsten wat zijn gaan hangen door een zwangerschap, gewichtsverlies of door veroudering. Een borstlift kan in sommige gevallen dan al voldoende zijn.

Dit zijn allemaal tips die u kunt gebruiken bij het maken van de keuze voor een borstvergroting. Voor alle antwoorden en advies kunt u terecht bij uw huisarts of chirurg.